Inbjudan till den nionde Nobelbandsutställningen, 2016

Bokbindare anslutna till Bokbindare-Gesällskapet och Bokbindarmästareföreningen är välkomna att delta i den 9:e Nobelbandsutställningen, ett arrangemang av Nobelmuseet, Svenska Bokbinderiföreningen och Bokbindarmästareföreningen. Denna gång inbjuds bokbindarna att tolka Nobelpristagarna Patrick Modiano från Frankrike, som tilldelades Nobelpriset i litteratur 2014 och Svetlana Aleksijevitj från Belarus, som tilldelades Nobelpriset i litteratur 2015.

Bokbindare i Sverige, Frankrike och Belarus har möjlighet att delta med ett (1) bokband av vardera författare, totalt två (2) band. Bokbindarna uppmuntras till fria val av titlar, på svenska, franska och ryska, men i anmälningsavgiften ingår även en inlaga av varje författare på svenska.

Juryn består av två erfarna bokbindare och en grafisk formgivare som kommer att granska bandens tekniska detaljer och därefter välja ut en tiondel av de godkända banden till hedersomnämnande.

Utställningen har vernissage den 30 november 2016 på Nobelmuseet i Stockholm och kommer förhoppningsvis även att visas i Frankrike under 2017.

I deltagaravgiften (750 SEK exkl. moms) ingår en utställningskatalog samt två inlagor av de två författarna på svenska: Modiano – Dora Bruder och Aleksijevitj – Kriget har inget kvinnligt ansikte.

Anmälan ska göras före 31 mars 2016 och bokbanden ska vara i Stockholm senast den 1 oktober 2016.

För anmälan och mer information se: www.nobelmuseumbookbinding.com

Bookmark the permalink.

Comments are closed.