Besök på Bernadottebibliotek

Onsdagen den 25 mars visade slottsbibliotekarien Antoinette Ramsay Herthelius Bernadottebiblioteket på Kungliga slottet för en hugad ska på ca 30 personer.

I Bernadottebiblioteket förvaras de kungliga boksamlingarna. Här finns cirka hundratusen böcker som har tillhört våra Bernadottekungar och deras drottningar. Dessutom ingår de Bernadotteska fotosamlingarna bestående av en halv miljon fotografier och ett oskattbart musikarkiv.

Lokalen är imponerande då fyra slottsarkitekter under en byggnadsperiod på hundra år satt sin prägel på rummet. Biblioteket stod färdigt 1796 och byggdes ursprungligen för att vara svenskt nationalbibliotek.

Följ med på en resa genom Bernadottebibliotekets miljö och historia här.

För mer information och fler visningar se Bernadottebibliotekets hemsida.

IMG_1851 IMG_1858 IMG_1856 IMG_1859

Bookmark the permalink.

Comments are closed.