Vernissage Nobelmuseet 2015

nobelNobelmuseet har sedan 2006 producerat utställningar där bokbindare bjuds in att tolka Nobelpristagare i litteratur. I årets utställning visar 27 svenska, kinesiska, och kanadensiska bokbindare böcker av Nobelpristagarna 2012 och 2013; Mo Yan och Alice Munro.

Utställningen är ett samarbete mellan Nobelmuseet, Svenska Bokbinderiföreningen, Bokbindarmästarföreningen och Bokbindare-Gesällskapet.

På fredagen den 17 april öppnades den 8:e bokbandsutställningen med inledningstal av museichef Olov Amelin och Bokbindarmästarföreningens ordförande Johanna Röjgård-Sjöberg.

Utställningen visas på Nobelmuéet till och med den 27 september och reser därefter under hösten till Kina och Kanada. Utställningskatalogen på svenska och engelska innehåller förutom foton av bokbanden och namnen på deltagande bokbindare också novellerna Stormen av Mo Yan och Den upphittade båten av Alice Munro. Katalogen finns att köpa på muséet.

Mer information finns på www.nobelmuseumbookbinding.com och Nobelmuseum

Bookmark the permalink.

Comments are closed.